Civilszervezeteknek

Kedves Társaink!

Itt van a MACI, a magyar civilszervezetek közösségét jelképező figura.

A MACI segítségével mutatjuk meg mindenkinek, hogy milyen sokszínűek is vagyunk és mennyire megkerülhetetlen a munkánk: mennyi pozitív változás, segítés, érdekképviselet, gondoskodás, tanácsadás, támogatás, igazságkeresés, jótékonyság és még sok-sok egyéb tevékenység kötődik hozzánk.

Azt reméljük, hogy a MACI érthetővé, befogadhatóvá és láthatóvá teszi mindenki számára a civilszervezetek tevékenységét, üzeneteit, tenni akarásukat. Bemutatja, milyen munkát végez a Magyarországon működő több tízezer civilszervezet, és elmondja: hazánk jövője nélkülük elképzelhetetlen.

Hogyan kampányol a MACI?

Ezen az oldalon és a facebookon láthatóak üzeneteink, filmjeink.

A MACI sikeréhez azonban ennél jóval több kell: a ti segítségetek! Mivel kevés pénzünk van kampányra, a MACI-nak kell eljutnia mindenhová. Arra kérünk Benneteket, segítsétek a MACI munkáját – terjesszétek az üzeneteket matricán, plakáton, honlapokon, a közösségi médiában és bárhol, ahol szeretnétek.

Miért jó a MACI-val kampányolni?

Minél többen vagyunk, annál többen ismerik meg, mire képes a magyar civil szektor. A csatlakozók saját szervezetük népszerűsítése mellett az egész civil szektor jóhírét keltik.

Hogyan vehet részt egy civilszervezet a MACI kampányban?

A MACI kampányhoz való önkéntes csatlakozás feltételei:

 • legyen bejegyzett, aktív civilszervezet;
 • legyen átlátható a működése;
 • ne végezzen pártpolitikai tevékenységet;
 • ne legyen szélsőséges, kirekesztő, diszkriminatív;  
 • a civilszervezet a MACI kampány valamelyik logóját használja azokon a felületeken, ahol megjelenik, mint védjegyet!

A feltételek teljesülését a MACI-kampány szervezői nem ellenőrzik. 

A MACI fenntartja magának a jogot, hogy ha kételyek merülnek fel a szempontok teljesülését illetően a szervezetet a kampányból kizárja.

Ha ezeknek megfelelsz, és ezt az adataid frissítésével/regisztrációval az adhat.hu-n mások számára is követhetővé teszed, akkor csatlakozhatsz a kampányhoz.

Lépésenként:
 1. egy kattintással nyilatkozz arról, hogy a szervezeted nevében csatlakozol a kampányhoz;
 2. regisztrálj, vagy aktualizáld az adataidat a magyar civilszervezetek legnagyobb adatbázisában, az adhat.hu oldalon (kb. 15 percet vesz igénybe), hogy mások is megtaláljanak! Ez azért lényeges, mert a kampány egyik fontos eleme, hogy az érdeklődő állampolgárok könnyen elérhessék az általuk keresett szervezetet (Adhat Adatlapod regisztrációja során ismét pipáld be csatlakozási szándékod, ugyanis csak ekkor fog automatikusan megjelenni logód a sziamaci.hu oldalon. A regisztráció után a logó kb. fél óra múlva jelenik meg.);
 3. töltsd le a MACI kampány logóját, anyagait, és használd azokon a felületeken, ahol a szervezeted megjelenik, mint egy védjegyet. Példák a használatra: FB profilkép, site-on egy állandó szem előtt lévő helyen, médiamegjelenésben stb. Az FB névjegyben a szervezet tüntesse fel a csatlakozás tényét!
 4. a további kommunikációs csatornák elérése érdekében a csatlakozás után kérjük, hogy írjatok a brummm@sziamaci.hu-ra és küldjétek el a kapcsolattartók nevét és e-mail elérhetőségét. 
 5. Lehetőség van arra is, hogy a Szervező csapat találkozóit látogassátok. Amennyiben részt szeretnétek venni egy-egy ilyen találkozón, azt is jelezzétek a fenti e-mailcímen!

 

csatlakozom a kampányhoz!

a csatlakozás befejezéséhez az adjukossze.hu-n regisztrálok / módosítom a civilszervezetem adatait

 

Bármilyen kérdéssel forduljatok a kampány szervezői csapatához!

 

Üdvözlettel és további sok sikert kívánva,

MACI-kampány csapat

maci kampány letölthető anyagok

Civil szerveződéseknek

Kedves civil szerveződések!

A bejegyzett civilszervezetek és a be nem jegyzett lakossági, közösségi csoportok közötti kapcsolat természetes és nagyon fontos. Gyökereik közösek: szinte minden civilszervezet bírósági bejegyzés nélkül indul el, majd sok, rövidebb-hosszabb ideig így is működik. A bejegyzést nem kérő csoportok a civilszervezetek fontos partnerei. Sőt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy társadalmilag hasznos, sokszínű civil szektor nem képzelhető el aktív, értékorientált, a lakosság változatos szükségleteit kielégítő be nem jegyzett csoportosulások nélkül és fordítva, a kettő egymást feltételezi. 

Éppen ezért nagyon örülünk, hogy számos nem bejegyzett lakossági és szakmai csoport, munkaközösség biztosította támogatásáról a MACI-kampányt.

A kampányhoz való csatlakozás feltételei:

 • civil tevékenységet végez társadalmi célokért
 • átlátható a működése
 • független a pártoktól
 • ne legyen szélsőséges, kirekesztő, diszkriminatív.

A feltételek teljesülését a MACI-kampány szervezői nem ellenőrzik.

Ha ezeknek megfelelsz, akkor csatlakozhatsz a kampányhoz.

Lépésenként:
 • Egy kattintással nyilatkozz arról, hogy csatlakozol a kampányhoz. Add meg a szerveződés nevét, honlap vagy Facebook címét, és töltsd fel a szerveződés logóját.
 • Töltsd le a Maci kampány logóját, anyagait és használd azokon a felületeken, ahol megjelensz, mintegy védjegyet. Példák a használatra: FB profilkép, honlapon egy állandó szem előtt lévő helyen, médiamegjelenésben, stb.
 • a további kommunikációs csatornák elérése érdekében a csatlakozás után kérjük, hogy írjatok a brummm@sziamaci.hu-ra és küldjétek el a kapcsolattartók nevét és e-mail elérhetőségét. 

Bármilyen kérdéssel forduljatok a kampány szervezői csapatához!

Üdvözlettel és további sok sikert kívánva,
MACI-kampány csapat 

 

csatlakozom a kampányhoz!

 

Bármilyen kérdéssel forduljatok a kampány szervezői csapatához!

 

Üdvözlettel és további sok sikert kívánva,

MACI-kampány csapat

 

maci