Az én történetem

Blanka története: Anyahajó Anyaközpont

Blanka történetének filmjét 2016 januárjában forgattuk. Megkérdeztük tőle, mi történt vele azóta:

"A MACI kampány utáni tavaszon véget ért a Norvég Civil Alap által támogatott projektünk, melynek keretében létrehoztuk a József Attila-lakótelepi anyaközpontot.

A projekt eredményeképpen lett:

Nevünk: Anyahajó
Arculatunk: színeink, logónk

Egyesületünk, önálló szervezeti hátterünk: Anyahajó Egyesület - Anyaközpont és családi kikötő a József Attila-lakótelepen

Munkacsoportokban tevékenykedő masszív önkéntes bázisunk. Kommunikációs felületeink: plakátunk, szóróanyagaink, honlapunkFacebook oldalunk és csoportunk. Kiterjedt kapcsolatrendszerünk: jó viszonyunk a civilekkel, -sajtóval, alakuló együttműködésünk a helyi önkormányzattal, -védőnői szolgálattal.
Sajtóvisszhangunk: Nők Lapja9.tv/1.9.tv/2. Néhány emlékezetes rendezvényünk: Születés Hete, Farsang, Húsvéti tojáskeresés, Anyatej világnapja, Baba-mama börze, csapatépítő alkalmak.

Sok rendszeresen jelentkező körünk: Tűre fel! Horgoló- és kötőkör, Öko-kreatív Kör, Hordozókör, Ökokör, Szülősuli, Szabad Kikötő, Gyerekmentes Övezet.
Elismertségünk: A Civil Díj pályázaton “Legjobb startup” kategóriában döntőbe jutottunk.

Közösségi tereink: mobilhajó, fűszerkert, ingyen hely a Dési Művelődési Házban jó minőségű eszköz-állománnyal.

Azóta fő tevékenységünk mellett fókuszunkban a támogatószerzés áll. Szponzorokat kutatunk fel, kampányokat indítunk, pályázunk.  A helyi önkormányzat civilek számára kiírt pályázatán a következő éves működésünk költségvetésének megfelelő összeget nyertünk. Részt vettünk egy adománygyűjtő úszórendezvényen, a Swimathonon, ahol leendő közösségi terünk felépítéséhez kerestünk támogatókat, és majd másfél millió forintot gyűjtöttünk."

Ez pedig a magán vonal: A 2016-os ősz Lackó óvodai beszoktatásával indult, ami ugyan döcögősen halad, de a közeljövőben részemről még koncentráltabb jelenlétet ígér az anyaközpontban. Most ugyan még főállású anyaként itthon vagyok, de egy új képzésre való beiratkozáson töröm a fejem, és igyekszem átadni az anyaközpontban vállalt feladataim nagy részét. Kapcsolatban vagyunk a Civil Supporttal, akiktől rendszeres mentori segítséget kapunk, amit én személyesen a "kapitányi" szerepemben nagyon jól tudok kamatoztatni. Nincs szó arról, hogy kiszállok, de a fő cél most már az, hogy nélkülem is menjen a hajó.

Köszönöm a kérdést :-) Blanka