Az én történetem

Bálint és a Kézenfogva Alapítvány

Bálint vagyok, 13 éves Asperger szindrómával élő gyerek.  Debrecenben élek, itt járok egy általános iskola speciális, autistákkal foglalkozó tagozatára 6. osztályba.

Nagyon szeretek rajzolni. Mások szerint nagyon jó adottsággal rendelkezem hozzá, egy festőművész is segítette a technikám fejlődését. Filmszereplők portréját szoktam grafittal megrajzolni. Szeretem a Star Wars sorozatot, nagy rajongó vagyok, idén farsangon is valamelyik figura bőrébe bújok. A rajzoláson kívül a legózás, amit nagyon szeretek, egészen különleges alakzatokat építek, ebben is kiélhetem kreativitásomat.

Születésemtől nehezen tudok beilleszkedni közösségekbe. Emiatt csupán heti 10 órát töltök benn az iskolában magántanulóként. Ilyenkor vagy édesanyám, vagy a fecske van velem, mert az iskola csak így biztosítja az oktatásomat.

Édesanyám hegedűtanárként dolgozik déltől estig a helyi zeneiskolában. Édesapám a Kodály Filharmonikusok zenésze, minden nap próbái és fellépései vannak, ezenkívül sokat jár a zenekar külföldi fellépésekre, ilyenkor mindig sokáig távol van. Nagymamám beteges és már elég idős, így csak délután rövid ideig tud rám vigyázni. Már ott tartott a család, hogy valamelyik szülőmnek fel kell adni a munkahelyet, mikor édesanyám jó hírrel jött haza. „Lehetőségünk lenne egy szolgáltatás igénybe venni, ahol szakképzett Fecske tudna rád vigyázni Bálint”. Ennek mindenki nagyon örült a családban, és azóta havonta rendszeresen igénybe is vesszük ezt a remek lehetőséget. Két fecskénk van, akikkel nagyon jó a kapcsolatom, és a felügyeleten kívül is nagyon szoros kötelék alakult ki közöttünk, rendszeresen tartom velük a kapcsolatot. Nagyon jó lenne viszont, ha ez a jelenlét nem merülne ki havi 12 órában, mert jobb lenne, ha többet lehetnék velük, és így a szüleim is nagyobb mértékben lennének megsegítve.

A Kézenfogva Alapítvány tette lehetővé, hogy ez a szolgáltatás a debreceniek számára is elérhetővé váljék 2012-től. Az én családom az elejétől igénybe vette a segítséget.

4 éve kezdődött az életemben ez a pozitív változás, mikor is megismertem a fecskéket és azóta rendszeresen tudnak segíteni. Ez mind nekem, mind a családomnak megoldást jelentett a kiegyensúlyozottabb életre. A fecske szolgálat nélkül nagyon nehéz helyzetbe kerültünk volna.

http://adhat.hu/szervezet/kezenfogva-osszefogas-fogyatekosokert-alapitvany

http://www.immanuelotthon.hu/