Az én történetem

Erzsébet, Gizmo és a Kutyával egy mosolyért Alapítvány

Hegedűs Erzsébet vagyok, 1998-ban kis súlyú, koraszülött babaként születtem Kecskeméten.

Születésemkor oxigénhiányos állapotba kerültem, ez az állapot kihat az egész életemre. Nehezen tanultam meg járni. A járni tanulásban az akkori kutyánk, egy Bobtail segített. Mozgássérült vagyok, de szüleimnek köszönhetően ez alig látszik rajtam. Tanulási nehézségekkel küzdök. Komplex sérülésem miatt fejlesztésemet nem igazán tudta az iskola megoldani.

Az oxigénhiánynak köszönhető, hogy találkoztam a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvánnyal, ezen belül is a kutyás terápiával. Fejlesztő pedagógusom, Pachnik Veronika (azaz Vera néni, akinek sok mindent köszönhetek) meghívott egy, az osztályában tartott kutyás fejlesztő órára.
Itt találkoztam először a Kutyás terápiával és dr. Juharos Ágotával

A gyermekek közé beállva én is részt vettem a kutyás fejlesztő foglalkozáson. Felajánlották, hogy járjak ezekre az órákra. Én szorgalmasan jártam és egyre inkább azt éreztem, nekem ezt kell csinálnom! Segítenem kell a hozzám hasonló beteg gyerekeken, hogy hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak! Ágota is felfigyelt rá, hogy milyen ügyesen bánok a kutyával és a gyerekekkel. Felajánlotta, hogy megtanít, hogyan lehetek terápiás kutyafelvezető.

Először egy kölcsön kapott, vizsgázott terápiás kutyával tanultam meg az alapokat, a mozdulatokat, a helyes mozgást. Az elején még fogták a kezem (a mozgásom miatt). Volt, hogy elestem, de felálltam és csináltam tovább. Szépen fejlődtem, ügyesedtem!

Később Szüleimtől, kimondottan terápiás célra kaptam egy Bichon Havanese kiskutyát, Ő lett Gizmó. Innentől kezdve már saját, tanuló kutyusom volt. Egy év szorgalmas tanulás és gyakorlás után végre eljött a nagy nap és levizsgáztunk!

Új időszámítás kezdődött az életemben….

Én ELÉRTEM azt, aminek elérésében szeretném segíteni a hozzám hasonló, beteg gyerekeket!

Hasznos tagja vagyok a társadalomnak! Ha csak egy gyermek is a segítségünkkel eléri ezt, akkor már nem csináltuk hiába!

http://adhat.hu/szervezet/kutyaval-egy-mosolyert-alapitvany

www.kutyavalegymosolyert.hu

http://www.facebook.com/kutyasterapiakecskemet